NASZE PRZEDSZKOLE


  O nas

  Pracownicy pedagogiczni

  Program Wychowawczy

 

      DOKUMENTY ZSP


  Statut Szkoły Podstawowej

  Statut Przedszkola

  Statut ZSP

  Program Wychowawczo -

   Profilaktyczny ZSP

  Koncepcja Pracy ZSP

  Plan Pracy ZSP

  Regulamin - ubiór ucznia SP

  Rekrutacja ponadgimnazjalna

   2018/2019

 

 

 

      STRONA GŁÓWNA


 

Jadłospis obowiązujący w przedszkolu

DATA

MENU

ALERGENY

Środa

02.01.2019 r.

Śniadanie: 

Pieczywo mieszane z pastą z masła, jaj  i szczypiorku.            

Herbata z cytryną  - 200 ml

Jabłko  –  ½    szt.              

Obiad:

Zupa jarzynowa z ziemniakami -  250 ml

Makaron z serem, masłem i cukrem  – 150 g

Mięta  – 150 ml

Mandarynka  – ½ szt.

Podwieczorek:

Chałka z masłem.

Mleko – 150 ml

Marchewka surowa - słupek

 

1,2,5

 

 

 

 

1,5,6

 

 

 

1,5

 

 

Czwartek

03.01.2019 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, wędliną drobiową, pomidorem        i szczypiorkiem.

Kakao  – 200  ml

Pomarańcza  – ¼   szt.

Obiad:

Krupnik z kaszy   – 250 ml

Kotlet schabowy   – 60 g

Ziemniaki  – 150 g.

Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka  – 70 g.

Woda   –  150 ml.

Podwieczorek:

Budyń z sokiem i owocami – 250 ml

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5, 6

 

 

 

 

5

Piątek

04.01.2019 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i ogórkiem kiszonym.                        

Kawa mleczna  – 200 ml

Kiwi – ½ szt.

Obiad:

Zupa pieczarkowa  -  250 ml

Spaghetti– 200 g

Soczek  – 1szt.

Banan – ½ szt.

Podwieczorek:

Jogurt  – 1 szt.

Jabłko – ¼ szt.

 

1,5

 

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

5

Poniedziałek

07.01.2019 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  masłem, polędwicą wieprzową, pomidorem                       i szczypiorkiem.               

Kakao  - 200 ml

Jabłko   - ½   szt.

Obiad:

Zupa gulaszowa   – 250 ml

Ryż z jabłkiem i bitą śmietaną  – 150 g

Mięta  - 150 ml.

Rzodkiewka – 1 szt.

Podwieczorek:

Bułka z masłem i pomidorem.

Herbata z cytryną - 150 ml

 

 

1,5

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

1,5

 

Wtorek

08.01.2019 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, białym serem i miodem.

Kawa mleczna  – 200 ml

Mandarynka – ½ szt.

Obiad:

Rosół z makaronem  – 250 ml

Gyros  – 65 g

Ziemniaki – 150 g

Sałatka szwedzka  – 70 g.

Woda z cytryną  – 150 ml.

Podwieczorek:

Galaretka z owocami i bitą śmietaną – 250 g

 

 

1,5

 

 

 

1,6

 

 

 

 

5

Środa

09.01.2019 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, parówka, keczup.            

Kakao  - 200 ml

Rzodkiewka  –1 szt.

Obiad:

Żurek z ziemniakami – 250 ml

Gulasz  – 80 g

Kasza  – 150 g

Ogórek kiszony – ½ szt.

Mięta  – 150 ml

Podwieczorek:

Pączek – 1 szt.

Herbata z cytryną – 150 ml

Marchewka surowa - słupek.

 

1,5

 

 

 

 

1,6

 

 

 

1

Czwartek

10.01.2019 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z pastą z masła, jaj, żółtego sera i szczypiorku                

Kawa mleczna  - 200 ml

Kiwi – ½ szt.

Obiad:

Zupa ogórkowa z ziemniakami  – 250 ml

Sos mięsno – pieczarkowy   – 80 g

Makaron  – 150 g

Woda  – 150 ml

Jabłko – ¼ szt.

Podwieczorek:

Kisiel z owocami i bitą śmietaną – 250 ml

 

1,2,5

 

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

5

 

Piątek

11.01.2019 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  masłem, szynką, pomidorem                        i szczypiorkiem.

Kakao  – 200 ml

Jabłko  – ½  szt.

 Obiad:

Krupnik ryżowy  – 250 ml

Ryba duszona  – 60 g

Ziemniaki  – 150 g

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka.

Soczek  –  1szt.

Podwieczorek:

Serek „Danio"  – 1 szt.

Banan  – ½ szt.

 

1,5

 

 

 

 

1,2,3,6

 

 

 

 

 

5

Poniedziałek

14.01.2019 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane  z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym.                     

Kawa mleczna  – 200 ml

Mandarynka  – ½ szt.

Obiad:

Zupa kalafiorowa   – 250 ml

Naleśniki z serem  – 150 g

Mięta  – 150 ml.

Jabłko   – ¼  szt.

Podwieczorek:

Rogal z masłem.

Herbata z cytryną – 150 ml

Kiwi – ½ szt.

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

1

Wtorek

15.01.2019 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem , jajkiem, pomidorem                       i szczypiorkiem

Kakao  – 200 ml

Marchewka surowa  – słupek

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem  – 250 ml

Kotlet mielony – 60 g

Ziemniaki  - 150 g

Buraczki – 70 g

Woda z cytryną  – 150 ml.

Jabłko – ½ szt.

Podwieczorek:

Monte  – 1 szt.

Rzodkiewka  – 1 szt.

 

 

1,2,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

 

5

 

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.1

Numery alergenów występujących w posiłkach.

Nazwa składnika alergennego w/g zał. II rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne.

2. Jaja i produkty pochodne.

3. Ryby i produkty pochodne.

4. Soja i produkty pochodne.

5. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą )

6. Seler i produkty pochodne.

7. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, nerkowce ) i produkty pochodne.

9. Orzechy ziemne ( arachidowe należą do roślin strączkowych ) i produkty pochodne.

10.Dwutlenek siarki i siarczany.

 

      Z ŻYCIA SZKOŁY


  Wydarzenia

  Kalendarz imprez i uroczystości

szkolnych

  Przedmiotowe Ocenianie

  Regulaminy Konkursów

    OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW


  Konkursy

  Sport

      DLA RODZICÓW


  Organizacja roku szkolnego

  Plan lekcji

  Ubezpieczenie dzieci

  Zajęcia dodatkowe

  Wyżywienie w szkole/Jadłospis

    stołówka - ul. Żwirki i Wigury 55

    stołówka - ul. Młodzieżowa 1

  Dowozy uczniów