NASZE PRZEDSZKOLE


  O nas

  Pracownicy pedagogiczni

  Program Wychowawczy

 

      DOKUMENTY ZSP


  Statut Szkoły Podstawowej

  Statut Przedszkola

  Statut ZSP

  Program Wychowawczo -

   Profilaktyczny ZSP

  Koncepcja Pracy ZSP

  Plan Pracy ZSP

  Regulamin - ubiór ucznia SP

  Rekrutacja ponadgimnazjalna

   2018/2019

 

 

 

      STRONA GŁÓWNA


 

Jadłospis obowiązujący w przedszkolu

od 05. 11. do 13. 11. 2018 r.

Poniedziałek

5.11.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  masłem, polędwicą wieprzową, pomidorem i szczypiorkiem.

Kakao   – 200 ml

Jabłko  – ½   szt.

Obiad:

Zupa jarzynowa - rosołowa  – 250 ml

Makaron z serem, masłem i cukrem – 150 g

Banan – ½ szt.

Woda z cytryną – 150 ml.

Podwieczorek:

Rogal z masłem i dżemem  – 1 szt.

Mięta – 150 ml

Kiwi –  1/3  szt.

 

1,5

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

1,5

 

 

 

Wtorek

6.11.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z pastą z żółtego sera, wędliny, masła              i szczypiorku.

Kawa mleczna  - 200 ml

Rzodkiewka  – 1 szt.

Obiad:

Krupnik z kaszy  – 250 ml

Kotlet schabowy – 60 g

Ziemniaki  – 150 g

Buraczki – 70 g

Mięta  – 150 ml.

Jabłko – ¼ szt.

Podwieczorek:

Kisiel z owocami i bitą śmietaną – 250 ml

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

5

Środa

7.11.2018 r.

Śniadanie:

Bułka z masła, parówka, keczup.                

Kakao  - 200 ml

Nektaryna  – ½  szt.

Obiad:

Zupa pieczarkowa  – 250 ml

Spaghetti – 200 g

Woda z cytryną  – 150 ml

Jabłko – ¼ szt.

Podwieczorek:

Drożdżówka – 1 szt.

Mięta – 150 ml

Marchewka surowa - słupek

 

 

1,5

 

 

 

 

1, 5, 6

 

 

 

1,2,5

 

Czwartek

8.11.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z pastą  masła, jaj, wędliny, koncentratu pomidorowego i szczypiorku.       

Kawa z mlekiem  – 200 ml

Banan – ½ szt.

 Obiad:

Żurek z ziemniakami  – 250 ml

Gulasz – 80 g

Kasza  – 150 g

Ogórek kiszony  - ½ szt.

Woda  –  150 ml.

Podwieczorek:

Chałka z masłem.

Herbata z cytryną – 150 ml

Jabłko – ¼ szt.

 

1,2,5

 

 

 

 

1,6

 

 

 

 

 

1,5

Piątek

9.11.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane  z masłem, białym serem i miodem.                     

Kakao  – 200 ml

Pomarańcza  – ¼  szt.

Obiad:

Biały barszcz z makaronem – 250 ml

Ryba w sosie greckim   – 80 g

Ziemniaki – 150 g

Soczek  – 1 szt.

Rzodkiewka – 1 szt.

Podwieczorek:

Serek „Danio” – 1 szt.

Mandarynka – ½ szt.

 

1,5

 

 

 

1,2,3,5,6

 

 

 

 

 

5

Wtorek

13.11.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem , szynką, pomidorem                       i szczypiorkiem.

Kawa mleczna   – 200 ml

Jabłko  – ½  szt.

Obiad:

Zupa kalafiorowa z ziemniakami  – 250 ml

Ryż z jabłkami i bitą śmietaną  - 150 g

Mięta  – 150 ml.

Podwieczorek:

Pączek  – 1 szt.

Mleko – 150 ml

Banan – 1/3  szt.

 

 

1,5

 

 

 

 

1,5,6

 

 

 

1,5

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.1

Numery alergenów występujących w posiłkach.

Nazwa składnika alergennego w/g zał. II rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne.

2. Jaja i produkty pochodne.

3. Ryby i produkty pochodne.

4. Soja i produkty pochodne.

5. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą )

6. Seler i produkty pochodne.

7. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, nerkowce ) i produkty pochodne.

9. Orzechy ziemne ( arachidowe należą do roślin strączkowych ) i produkty pochodne.

10.Dwutlenek siarki i siarczany.

 

      Z ŻYCIA SZKOŁY


  Wydarzenia

  Kalendarz imprez i uroczystości

szkolnych

  Przedmiotowe Ocenianie

  Regulaminy Konkursów

    OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW


  Konkursy

  Sport

      DLA RODZICÓW


  Organizacja roku szkolnego

  Plan lekcji

  Ubezpieczenie dzieci

  Zajęcia dodatkowe

  Wyżywienie w szkole/Jadłospis

    stołówka - ul. Żwirki i Wigury 55

    stołówka - ul. Młodzieżowa 1

  Dowozy uczniów