NASZE PRZEDSZKOLE


  O nas

  Pracownicy pedagogiczni

  Program Wychowawczy

 

      DOKUMENTY ZSP


  Statut Szkoły Podstawowej

  Statut Przedszkola

  Statut ZSP

  Program Wychowawczo -

   Profilaktyczny ZSP

  Koncepcja Pracy ZSP

  Plan Pracy ZSP

  Regulamin - ubiór ucznia SP

  Rekrutacja ponadgimnazjalna

   2018/2019

 

 

 

      STRONA GŁÓWNA


 

Jadłospis w budynku

przy ul. Żwirki i Wigury 55

DATA

MENU

ALERGENY

Środa

02.01.2019 r.

Zupa jarzynowa z ziemniakami -  350 ml

Makaron z serem, masłem i cukrem  – 200 g

Mięta  – 200 ml

1,5,6

Czwartek

03.01.2019 r.

Krupnik z kaszy   – 350 ml

Kotlet schabowy   – 65 g

Ziemniaki  –200 g.

Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka  – 90 g.

Woda   –  200 ml.

1,2,5, 6

 

Piątek

04.01.2019 r.

Zupa pieczarkowa  -  350 ml

Spaghetti – 300 g

Sok  – 200 ml

1,5,6

Poniedziałek

07.01.2019 r.

Zupa gulaszowa   – 350 ml

Ryż z jabłkiem i bitą śmietaną  – 200 g

Mięta  - 200 ml.

1,5,6

Wtorek

08.01.2019 r.

Rosół z makaronem  – 350 ml

Gyros  – 70 g

Ziemniaki – 150 g

Sałatka szwedzka  – 90 g

Woda z cytryną  – 200 ml.

1,6

Środa

09.01.2019 r.

Żurek z ziemniakami – 350 ml

Gulasz  – 85 g

Kasza  – 200 g

Ogórek kiszony – ½ szt.

Mięta  –200 ml

1,6

Czwartek

10.01.2019 r.

Zupa ogórkowa z ziemniakami  – 350 ml

Sos mięsno – pieczarkowy   – 85 g

Makaron  – 200 g

Woda  – 200 ml

1,5,6

 

Piątek

11.01.2019 r.

Krupnik ryżowy  – 350 ml

Ryba duszona  – 65 g

Ziemniaki  – 200 g

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka – 90 g

Sok  –  200 ml

1,2,3,6

 

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.1

Numery alergenów występujących w posiłkach.

Nazwa składnika alergennego w/g zał. II rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne.

2. Jaja i produkty pochodne.

3. Ryby i produkty pochodne.

4. Soja i produkty pochodne.

5. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą )

6. Seler i produkty pochodne.

7. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, nerkowce ) i produkty pochodne.

9. Orzechy ziemne ( arachidowe należą do roślin strączkowych ) i produkty pochodne.

10.Dwutlenek siarki i siarczany.

 

 

 

      Z ŻYCIA SZKOŁY


  Wydarzenia

  Kalendarz imprez i uroczystości

szkolnych

  Przedmiotowe Ocenianie

  Regulaminy Konkursów

    OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW


  Konkursy

  Sport

      DLA RODZICÓW


  Organizacja roku szkolnego

  Plan lekcji

  Ubezpieczenie dzieci

  Zajęcia dodatkowe

  Wyżywienie w szkole/Jadłospis

    stołówka - ul. Żwirki i Wigury 55

    stołówka - ul. Młodzieżowa 1

  Dowozy uczniów