NASZE PRZEDSZKOLE


  O nas

  Pracownicy pedagogiczni

  Pracownicy niepedagogiczni

 

 

 

 

      STRONA GŁÓWNA


             

Wyżywienie w szkole przy ul. Żwirki i Wigury

W szkole funkcjonuje stołówka, w której można zjeść  obiad. Posiłki są wydawane od 12.00 do 13.00.

 

Obiad można wykupić w sali nr 103 w godzinach:

7.30 - 8.00 

8.45 - 8.55 

9.40 - 9.50

Stawka za obiad:

 

Dzieci:          

- cały obiad: 3 zł     

- II danie: 2,20 zł

- zupa: 0,80 zł

Dorośli:        

- obiad: 6,50 zł

- II danie: 4,70 zł

- zupa: 1,80 zł

 

Jadłospis

na okres 10.04.2018 r.  – 23.04.2018 r.

DATA

MENU

ALERGENY

Wtorek

10.04.2018 r.

Biały barszcz z makaronem  – 350 ml

Udko z kurczaka – ½ szt.

Ziemniaki  – 200 g

Surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka – 90 g

Woda  – 200 ml.

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

Środa

11.04.2018 r.

Zupa kalafiorowa  – 350 ml

Fasolka po bretońsku – 250 g

Ziemniaki  – 200 g

Sok  –  200 ml.

 

1,5,6

 

 

 

 

 

Czwartek

12.04.2018 r.

Zupa ogórkowa zabielana  -  350 ml

Gyros   – 70 g

Ziemniaki   - 200 g

Surówka wielowarzywna – 90 g

Woda z cytryną – 200 ml

 

 

1,5,6

 

 

 

 

 

Piątek

13.04.2018 r.

Zupa z fasolki szparagowej  – 350 ml

Wątróbka wieprzowa - duszona  – 65 g

Ziemniaki – 200 g

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka  – 90 g.

Mięta  – 200 ml.

 

 

1,5,6

 

 

 

 

 

Poniedziałek

16.04.2018 r.

Zupa brokułowa z ziemniakami  – 350 ml

Sos mięsno – warzywny  – 85 g

Ryż  – 200 g

Sok  – 200 ml.

1,5,6

 

 

 

 

Wtorek

17.04.2018 r.

Zupa rosołowa z zacierkami i natką pietruszki  – 350 ml

Potrawka z kurczaka – 85 g

Ziemniaki   – 200 g

Ogórek kiszony – ½ szt.

Woda – 200 ml.

 

 

 

1,2,6

 

 

Poniedziałek

23.04.2018 r.

Zupa jarzynowa – rosołowa z zacierkami  – 350 ml

Sos mięsno – pieczarkowy – 85 g

Makaron - 200 g

Mięta  -   200 ml.

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.1

Numery alergenów występujących w posiłkach.

Nazwa składnika alergennego w/g zał. II rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne.

2. Jaja i produkty pochodne.

3. Ryby i produkty pochodne.

4. Soja i produkty pochodne.

5. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą )

6. Seler i produkty pochodne.

7. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, nerkowce ) i produkty pochodne.

9. Orzechy ziemne ( arachidowe należą do roślin strączkowych ) i produkty pochodne.

10.Dwutlenek siarki i siarczany.

    OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW


  Konkursy

  Sport