NASZE PRZEDSZKOLE


  O nas

  Pracownicy pedagogiczni

  Pracownicy niepedagogiczni

 

 

 

 

      STRONA GŁÓWNA


             

Wyżywienie w szkole przy ul. Żwirki i Wigury

W szkole funkcjonuje stołówka, w której można zjeść  obiad. Posiłki są wydawane od 12.00 do 13.00.

 

Obiad można wykupić w sali nr 103 w godzinach:

7.30 - 8.00 

8.45 - 8.55 

9.40 - 9.50

Stawka za obiad:

 

Dzieci:          

- cały obiad: 3 zł     

- II danie: 2,20 zł

- zupa: 0,80 zł

Dorośli:        

- obiad: 6,50 zł

- II danie: 4,70 zł

- zupa: 1,80 zł

 

Jadłospis

na okres 16.01.2018 r.  – 29.01.2018 r.

 

DATA

MENU

ALERGENY

Wtorek

16.01.2018 r.

Rosół z makaronem  – 350 ml

Potrawka z kurczaka  – 85 g

Ryż  – 200 g

Surówka z marchewki i jabłka  – 90 g

Woda – 200 ml.

1,2,4,5,6

 

 

 

Środa

17.01.2018 r.

Biały barszcz z makaronem  – 350 ml

Stek  -  55 g

Ziemniaki – 200 g.

Sałatka szwedzka – 90 g

Sok  –  200 ml

 

 

1,4,5,6

 

 

 

 

 

Czwartek

18.01.2018 r.

Krupnik ryżowy  – 350 ml

Kotlet schabowy  – 65 g

Ziemniaki  - 200 g

Surówka wielowarzywna  – 90 g.

Woda z cytryną  – 200 ml.

 

1,5,6

 

 

 

 

 

 

Piątek

19.01.2018 r.

Czerwony barszcz z makaronem – 350 ml

Ryba duszona – 65 g

Ziemniaki  - 200 g

Surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka – 90g

Sok  – 200 ml.

 

 

1,2,3,4,5,6

 

 

 

 

Poniedziałek

22.01.2018 r.

Zupa gulaszowa  – 350 ml

Makaron z serem, masłem i cukrem  – 200 g

Mięta  – 200 ml.

Mandarynka  –  1 szt.

 

1,5,6

 

 

 

 

 

Wtorek

23.01.2018 r.

Zupa pomidorowa z makaronem   – 350 ml

Kotlet mielony  – 65 g

Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka – 90 g

Ziemniaki  – 200 g

Sok   – 200 ml.

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

Środa

24.01.2018 r.

Zupa ogórkowa z ziemniakami  – 350 ml

Spaghetti  – 300 g

Woda z cytryną  – 200 ml

 

 

1,2,5,6

 

 

 

Czwartek

25.01.2018 r.

Żurek z ziemniakami   – 350 ml

Gulasz  – 85 g

Kasza  – 200 g

Ogórek kiszony – ½ szt.

Mięta  –  200 ml.

 

1,6

 

 

 

 

Piątek

26.01.2018 r.

Zupa jarzynowa rosołowa z zacierkami   – 350 ml

Ryba w sosie greckim  – 85 g

Ziemniaki   – 200 g

Woda -   200 ml

1,2,3,6

 

 

 

 

 

Poniedziałek

29.01.2018 r.

Krupnik ryżowy z ziemniakami  - 350 ml

Pierogi leniwe z masłem i cukrem  – 200 g

Woda z cytryną  – 200 ml

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.1

Numery alergenów występujących w posiłkach.

Nazwa składnika alergennego w/g zał. II rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne.

2. Jaja i produkty pochodne.

3. Ryby i produkty pochodne.

4. Soja i produkty pochodne.

5. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą )

6. Seler i produkty pochodne.

7. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, nerkowce ) i produkty pochodne.

9. Orzechy ziemne ( arachidowe należą do roślin strączkowych ) i produkty pochodne.

10.Dwutlenek siarki i siarczany.

    OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW


  Konkursy

  Sport