NASZE PRZEDSZKOLE


  O nas

  Pracownicy pedagogiczni

  Pracownicy niepedagogiczni

 

 

 

 

      STRONA GŁÓWNA


             

Wyżywienie w szkole przy ul. Żwirki i Wigury

W szkole funkcjonuje stołówka, w której można zjeść  obiad. Posiłki są wydawane od 12.00 do 13.00.

 

Obiad można wykupić w sali nr 103 w godzinach:

7.30 - 8.00 

8.45 - 8.55 

9.40 - 9.50

Stawka za obiad:

 

Dzieci:          

- cały obiad: 3 zł     

- II danie: 2,20 zł

- zupa: 0,80 zł

Dorośli:        

- obiad: 6,50 zł

- II danie: 4,70 zł

- zupa: 1,80 zł

 

Jadłospis

na okres 8.06.2018 r.  – 21.06.2018 r.

 

DATA

MENU

ALERGENY

Piątek

8.06.2018 r.

Zupa rosołowa z zacierkami  – 350 ml

Ryba duszona – 65 g

Ziemniaki  – 200 g

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka  – 90 g

Woda  – 200 ml.

 

1,2,3,6

 

 

 

 

 

Poniedziałek

11.06.2018 r.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami  – 350 ml

Filet w sosie słodko - kwaśnym  – 90 g

Ryż   –  200 g.

Mięta  –  200 ml.

 

1,2,6

 

 

 

 

 

Wtorek

12.06.2018 r.

Zupa pomidorowa z makaronem  -  350 ml

Kotlet schabowy – 65 g

Ziemniaki - 200 g

Mizeria – 90 g.

Sok  – 200 ml.

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

 

 

 

Środa

13.06.2018 r.

Żurek z ziemniakami  – 350 ml

Gulasz  – 85 g

Kasza  – 200 g

Ogórek małosolny  – ½ szt.

Woda  – 200 ml.

 

1,6

 

 

 

 

 

Czwartek

14.06.2018 r.

Rosół z makaronem  – 350 ml

Gyros  – 70 g

Ziemniaki – 200 g

Surówka wielowarzywna  – 90 g

Mięta  –200 ml.

 

1,2,6

 

 

 

 

 

 

 

 

Piątek

15.06.2018 r.

Kapuśniak ze świeżej kapusty   – 350 ml

Spaghetti  – 300 g

Woda z cytryną – 200 ml.

 

1,2,5,6

 

 

 

Poniedziałek

18.06.2018 r.

Zupa ziemniaczana z koperkiem  – 350 ml

Sos mięsno – pieczarkowy – 85 g

Makaron -  200 g

Mięta  – 200  ml.

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

Wtorek

19.06.2018 r.

Zupa rosołowa z zacierkami  – 350 ml

Potrawka z kurczaka  – 85 g

Ryż  – 200 g

Ogórek zielony z koperkiem i oliwą  – 90 g.

Sok   –  200 ml

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

 

Środa

20.06.2018 r.

Zupa ogórkowa z ryżem   – 350 ml

Stek - 50 g

Ziemniaki  – 200 g

Surówka z młodej  kapusty   – 90 g

Woda   -  200 ml.

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

 

Czwartek

21.06.2018 r.

Biały barszcz z makaronem  – 350 ml

Fasolka po bretońsku – 250 g

Ziemniaki  - 200 g

Sok  -   200 ml.

 

1,5,6

 

 

 

 

 

 

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.1

Numery alergenów występujących w posiłkach.

Nazwa składnika alergennego w/g zał. II rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne.

2. Jaja i produkty pochodne.

3. Ryby i produkty pochodne.

4. Soja i produkty pochodne.

5. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą )

6. Seler i produkty pochodne.

7. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, nerkowce ) i produkty pochodne.

9. Orzechy ziemne ( arachidowe należą do roślin strączkowych ) i produkty pochodne.

10.Dwutlenek siarki i siarczany.

    OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW


  Konkursy

  Sport