NASZE PRZEDSZKOLE


  O nas

  Pracownicy pedagogiczni

 1 Pracownicy niepedagogiczni

 

 

 

 

      STRONA GŁÓWNA


 

WYŻYWIENIE W PRZEDSZKOLU

 

 

 

 

 

Stawka dzienna za obiad:

-  stawka dzienna  – 6,50 zł - 3 posiłki

-  śniadanie – 2,20 zł

-  obiad – 2,75 zł

-  podwieczorek – 1,55 zł

 

Jadłospis

na okres 16.01.2018 r.  – 29.01.2018 r.

 

DATA

MENU

ALERGENY

Wtorek

16.01.2018 r.

Śniadanie: 

Pieczywo mieszane z masłem, białym serem i miodem.            

Kawa mleczna - 200 ml

Mandarynka – ½  szt..     

Obiad:

Rosół z makaronem  – 250 ml

Potrawka z kurczaka  – 80 g

Ryż  – 150 g

Surówka z marchewki i jabłka  – 70 g

Woda – 150 ml.

Podwieczorek:

Chałka z masłem.

Herbata z cytryną – 200 ml.

Papryka surowa - cząstka

 

1,5,4

 

 

 

 

1,2,4,5,6

 

 

 

 

5

 

 

Środa

17.01.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem, pomidorem                        i szczypiorkiem.

Kakao   – 200 ml

Banan  – ½  szt.

Obiad:

Biały barszcz z makaronem  – 250 ml

Stek  -  50 g

Ziemniaki – 150 g.

Sałatka szwedzka – 70 g

Soczek  –  1 szt.

Podwieczorek:

Serek „Danio”

Marchewka surowa - słupek

 

1,2,4,5

 

 

 

 

1,4,5,6

 

 

 

 

5

Czwartek

18.01.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  masłem, polędwicą, pomidorem                        i szczypiorkiem.

Kawa mleczna  – 200 ml

Jabłko  – ½  szt..

Obiad:

Krupnik ryżowy  – 250 ml

Kotlet schabowy  – 60 g

Ziemniaki  - 150 g

Surówka wielowarzywna  – 70 g.

Woda z cytryną  – 150 ml.

Podwieczorek:

Budyń z sokiem i owocami – 250 ml

 

 

1,4,5

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

 

5

 

Piątek

19.01.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  pastą z jaj, masła, żółtego sera                     i szczypiorku.

Herbata z cytryną   - 200 ml

Kiwi – ½ szt..

Obiad:

Czerwony barszcz z makaronem – 250 ml

Ryba duszona – 60 g

Ziemniaki  - 150 g

Surówka z kwaszonej kapusty, marchewki i jabłka – 70g

Soczek  – 1szt..

Podwieczorek:

Jogurt  – 1 szt.

Andruty

 

 

1,2,4,5

 

 

 

 

1,2,3,4,5,6

 

 

 

1,5

Poniedziałek

22.01.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, szynką wieprzową i ogórkiem kiszonym                      

Kakao   – 200 ml

Jabłko – ½ szt.

Obiad:

Zupa gulaszowa  – 250 ml

Makaron z serem, masłem i cukrem  – 150 g

Mięta  – 150 ml.

Mandarynka  –  ½  szt.

Podwieczorek:

Bułka z masłem i pomidorem.

Herbata z cytryną  – 200 ml.

 

1,5

 

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

1,5

 

 

 

Wtorek

23.01.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem, pomidorem                  i szczypiorkiem.                                         

Kawa mleczna   - 200 ml

Banan  – ½  szt.

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem   – 250 ml

Kotlet mielony  – 60 g

Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka – 70 g

Ziemniaki  – 150 g

Soczek   – 1szt.

Podwieczorek:

Mus owocowy – 1 szt.

Wafle ryżowe

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

1

Środa

24.01.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane  z masłem, parówka, keczup.

Kakao  - 200 ml

Pomarańcza – ¼ szt.

Obiad:

Zupa ogórkowa z ziemniakami  – 250 ml

Spaghetti  – 200 g

Jabłko   – ¼ szt.

Woda z cytryną  – 150 ml

Podwieczorek:

Galaretka z bitą śmietaną i owocami.

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

5

 

Czwartek

25.01.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z jaj, wędliny i koncentratu pomidorowego.

Herbata z cytryną  – 200 ml

Kiwi  - ½   szt.

 Obiad:

Żurek z ziemniakami   – 250 ml

Gulasz  – 80 g

Kasza  – 150 g

Ogórek kiszony – ½ szt.

Mięta  –  150 ml.

Podwieczorek:

Drożdżówka – 1 szt.

Mleko 200 ml

Marchewka surowa  - słupek

 

1,2,5

 

 

 

 

1,6

 

 

 

 

1

Piątek

26.01.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane  z masłem, twarożkiem i szczypiorkiem.                      

Kawa mleczna  – 200 ml

Mandarynka  – ½  szt.

Obiad:

Zupa jarzynowa rosołowa z zacierkami   – 250 ml

Ryba w sosie greckim  – 80 g

Ziemniaki   – 150 g

Woda -   150 ml

Jabłko  – ¼  szt.

Podwieczorek:

Serek waniliowy  – 1 szt.

Banan – ½ szt.

 

1,5

 

 

 

 

1,2,3,6

 

 

 

 

5

 

Poniedziałek

29.01.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  masłem, wędliną wieprzową, pomidorem   i  szczypiorkiem .

Kakao  – 200 ml

Jabłko  – ½  szt.

 Obiad:

Krupnik ryżowy z ziemniakami  - 250 ml

Pierogi leniwe z masłem i cukrem  – 150 g

Marchewka surowa   – słupek.

Woda z cytryną  – 150 ml

Podwieczorek:

Rogal z masłem.

Mięta  – 200 ml

Rzodkiewka – 1 szt.

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

1,5

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.1

Numery alergenów występujących w posiłkach.

Nazwa składnika alergennego w/g zał. II rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne.

2. Jaja i produkty pochodne.

3. Ryby i produkty pochodne.

4. Soja i produkty pochodne.

5. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą )

6. Seler i produkty pochodne.

7. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, nerkowce ) i produkty pochodne.

9. Orzechy ziemne ( arachidowe należą do roślin strączkowych ) i produkty pochodne.

10.Dwutlenek siarki i siarczany.

 

    OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW


  Konkursy

  Sport