NASZE PRZEDSZKOLE


  O nas

  Pracownicy pedagogiczni

 1 Pracownicy niepedagogiczni

 

 

 

 

      STRONA GŁÓWNA


 

WYŻYWIENIE W PRZEDSZKOLU

 

 

 

 

 

Stawka dzienna za obiad:

-  stawka dzienna  – 6,50 zł - 3 posiłki

-  śniadanie – 2,20 zł

-  obiad – 2,75 zł

-  podwieczorek – 1,55 zł

 

Jadłospis

 

na okres 10.04.2018 r.  – 23.04.2018 r.

 

DATA

MENU

ALERGENY

Wtorek

10.04.2018 r.

Śniadanie: 

Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem , pomidorem                       i szczypiorkiem.            

Kawa mleczna  - 200 ml

Mandarynka  –  ½   szt..  

Obiad:

Biały barszcz z makaronem  – 250 ml

Udko z kurczaka – ½ szt.

Ziemniaki  – 150 g

Surówka z czerwonej kapusty, marchewki i jabłka – 70 g

Woda  – 150 ml.

Podwieczorek:

Galaretka z owocami i jogurtem naturalnym – 250 g

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

5

 

 

Środa

11.04.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, parówka, ketchup.                        

Kakao  – 200 ml

Banan  –  ½  szt.

Obiad:

Zupa kalafiorowa  – 250 ml

Fasolka po bretońsku – 200 g

Ziemniaki  – 150 g

Jabłko – ¼ szt.

Soczek  –  1 szt.

Podwieczorek:

Drożdżówka – 1 szt.

Herbata z cytryną  – 200 ml

Marchewka  surowa - słupek

 

1,5

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

1,5

Czwartek

12.04.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  masłem, pastą z wędliny, żółtego sera          i szczypiorku.  

Zupa mleczna – płatki kukurydziane  – 250 ml

Herbata – 100 ml

Kiwi  – ½    szt.  

Obiad:

Zupa ogórkowa zabielana  -  250 ml

Gyros   – 65 g

Ziemniaki   - 150 g

Surówka wielowarzywna – 70 g

Woda z cytryną – 150 ml.

Podwieczorek:

Mus owocowy  – 1 szt.

Wafle ryżowe.

 

 

 

1,5

 

 

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

5

 

Piątek

13.04.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  masłem, pastą rybną i szczypiorkiem.

Bawarka   - 200 ml

Pomarańcza  – ¼   szt.

Obiad:

Zupa z fasolki szparagowej  – 250 ml

Wątróbka wieprzowa - duszona  – 60 g

Ziemniaki – 150 g

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka  – 70 g.

Mięta  – 150 ml.

Podwieczorek:

Serek waniliowy – 1 szt..

Banan – ½ szt.

 

1,2,3,5

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

5

Poniedziałek

16.04.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą, pomidorem                   i szczypiorkiem.                             

Kakao   – 200 ml

Kiwi  – ½   szt.

Obiad:

Zupa brokułowa z ziemniakami  – 250 ml

Sos mięsno – warzywny  – 80 g

Ryż  – 150 g

Soczek  – 1 szt.

Podwieczorek:

Chałka z masłem.

Herbata z cytryną – 150 ml

Marchewka surowa - słupek.

 

1,5

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

1, 2,5

 

 

 

Wtorek

17.04.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą jajeczną i szczypiorkiem.                 

Kawa mleczna  - 200 ml

Mandarynka  – ½  szt.

Obiad:

Zupa rosołowa z zacierkami i natką pietruszki  – 250 ml

Potrawka z kurczaka – 80 g

Ziemniaki   – 150 g

Ogórek kiszony – ½ szt.

Woda – 150 ml.

Podwieczorek:

Kasza manna z sokiem malinowym – 250 ml.

 

1,2,5

 

 

1,2,6

 

 

 

 

 

1,5

Środa

18.04.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, białym serem i miodem.

Kakao  - 200 ml

Jabłko – ½  szt.

Obiad:

Żurek z ziemniakami  – 250 ml

Gulasz – 80 g

Kasza gryczano - jęczmienna – 150 g

Surówka z białej kapusty, marchewki i jabłka – 70 g

Soczek – 1 szt.

Podwieczorek:

Chleb z  masłem, jajkiem, ketchupem i szczypiorkiem

Mleko – 200 ml

Rzodkiewka – 1 szt.

 

1,5

 

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

1,2,5

 

Czwartek

19.04.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszana z masłem, szynką drobiową, pomidorem        i szczypiorkiem.

Kawa mleczna   – 200 ml

Banan   - ½   szt.

 Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem  – 250 ml

Kotleciki drobiowo - warzywne  – 60 g.

Ziemniaki – 150 g

Surówka z selera z jogurtem i rodzynkami – 70 g.

Soczek  –  1 szt.

Podwieczorek:

Monte  – 1 szt.

 

1,5

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

5

Piątek

20.04.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane  z masłem,  żółtym serem, czerwoną papryką i szczypiorkiem.                      

Kakao   – 200 ml

Kiwi   – ½   szt.

Obiad:

Czerwony barszcz z makaronem   – 250 ml

Ryba duszona – 60 g

Ziemniaki  – 150 g

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka – 70 g

Mięta   -   150 ml.

Podwieczorek:

Jogurt – 1 szt.

 

1,5

 

 

 

1,2,3,5,6

 

 

 

5

Poniedziałek

23.04.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane  z  masłem, szynką, pomidorem                       i szczypiorkiem.                     

Kawa mleczna   – 200 ml

Pomarańcza  – ¼   szt.

Obiad:

Zupa jarzynowa – rosołowa z zacierkami  – 250 ml

Sos mięsno – pieczarkowy – 80 g

Makaron - 150 g

Mięta  -   150 ml.

Jabłko – ¼ szt..

Podwieczorek:

Rogal z masłem.

Herbata z cytryną – 200 ml

Rzodkiewka – 1 szt.

 

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

1,5

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.1

Numery alergenów występujących w posiłkach.

Nazwa składnika alergennego w/g zał. II rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne.

2. Jaja i produkty pochodne.

3. Ryby i produkty pochodne.

4. Soja i produkty pochodne.

5. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą )

6. Seler i produkty pochodne.

7. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, nerkowce ) i produkty pochodne.

9. Orzechy ziemne ( arachidowe należą do roślin strączkowych ) i produkty pochodne.

10.Dwutlenek siarki i siarczany.

 

    OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW


  Konkursy

  Sport