NASZE PRZEDSZKOLE


  O nas

  Pracownicy pedagogiczni

 1 Pracownicy niepedagogiczni

 

 

 

 

      STRONA GŁÓWNA


 

WYŻYWIENIE W PRZEDSZKOLU

 

 

 

 

 

Stawka dzienna za obiad:

-  stawka dzienna  – 6,50 zł - 3 posiłki

-  śniadanie – 2,20 zł

-  obiad – 2,75 zł

-  podwieczorek – 1,55 zł

 

Jadłospis

 

na okres 8.06.2018 r.  – 21.06.2018 r.

 

DATA

MENU

ALERGENY

Piątek

8.06.2018 r.

Śniadanie: 

Pieczywo mieszane z masłem, białym serem i miodem.            

Kakao  - 200 ml

Pomarańcza – ¼ szt..       

Obiad:

Zupa rosołowa z zacierkami  – 250 ml

Ryba duszona – 60 g

Ziemniaki  – 150 g

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka  – 70 g

Woda  – 150 ml.

Podwieczorek:

Jogurt – 1 szt.

 

1,5

 

 

 

 

1,2,3,6

 

 

 

5

 

 

Poniedziałek

11.06.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, wędliną, pomidorem                       i szczypiorkiem.               

Kawa mleczna  – 200  ml

Truskawki – 3 szt.

Obiad:

Zupa pieczarkowa z ziemniakami  – 250 ml

Filet w sosie słodko - kwaśnym  – 80 g

Ryż   – 150 g.

Mięta  –  150 ml.

Banan – ½  szt.

Podwieczorek:

Rogal z masłem  – 1 szt.

Herbata z cytryną – 200 ml

 

1,5

 

 

 

 

1,2,6

 

 

 

 

1,5

Wtorek

12.06.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem, pomidorem              i szczypiorkiem.  

Kakao  – 200 ml

Czereśnie.  

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem  -  250 ml

Kotlet schabowy – 60 g

Ziemniaki - 150 g

Mizeria – 70 g.

Soczek  – 1szt.

Podwieczorek:

Mus owocowy – 1 szt.

Wafle ryżowe

 

 

 

 

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

 

 

 

Środa

13.06.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  masłem, pastą jajeczną i szczypiorkiem.                     

Herbata z cytryną  - 200 ml

Kiwi  – ½  szt.

Obiad:

Żurek z ziemniakami  – 250 ml

Gulasz  – 80 g

Kasza  – 150 g

Ogórek małosolny  – ½ szt.

Woda  – 150 ml.

Podwieczorek:

Budyń z sokiem i owocami – 250 ml

 

1,2

 

 

 

1,6

 

 

 

 

5

Czwartek

14.06.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, parówka, keczup.                             

Kawa mleczna   – 200 ml

Truskawki - 3szt.

Obiad:

Rosół z makaronem  – 250 ml

Gyros  – 65 g

Ziemniaki – 150 g

Surówka wielowarzywna  – 70 g

Mięta  – 150 ml.

Podwieczorek:

Drożdżówka  - 1 szt.

Herbata – 200ml

Kiwi –  1/3  szt.

 

1,5

 

 

 

1,2,6

 

 

 

 

 

1,2,5

 

 

 

Piątek

15.06.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli  i szczypiorkiem.                 

Bawarka  - 200 ml

Czereśnie.

Obiad:

Kapuśniak ze świeżej kapusty   – 250 ml

Spaghetti  – 200 g

Woda z cytryną – 150 ml.

Podwieczorek:

Serek „Danio”  – 1 szt.

Andruty.

 

1,2,3,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

5

Poniedziałek

18.06.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  masłem, szynką wieprzową i pomidorem .                 

Kakao  - 200 ml

Jabłko – ¼  szt.  

Obiad:

Zupa ziemniaczana z koperkiem  – 250 ml

Sos mięsno – pieczarkowy – 80 g

Makaron -  150 g

Mięta  – 150  ml.

Truskawki – 3 szt.

Podwieczorek:

Chałka.

Herbata z cytryną – 200 ml

Rzodkiewka  – 1 szt.

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

1,2,5

 

Wtorek

19.06.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z  masłem, białym serem, rzodkiewką             i szczypiorkiem.

Kawa mleczna   – 200 ml

Kiwi – 1/3 szt.

 Obiad:

Zupa rosołowa z zacierkami  – 250 ml

Potrawka z kurczaka  – 80 g

Ryż  – 150 g

Ogórek zielony z koperkiem i oliwą  – 70 g.

Soczek   –  1 szt.

Podwieczorek:

Kisiel z owocami i bitą śmietaną – 250 ml

 

1,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

5

Środa

20.06.2018 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane  z masłem, pastą z wędliny, jaj i koncentratu pomidorowego.                      

Herbata z cytryną   – 200 ml

Pomarańcza   – ¼   szt.

Obiad:

Zupa ogórkowa z ryżem   – 250 ml

Stek - 45 g

Ziemniaki  – 150 g

Surówka z młodej  kapusty   – 70 g

Woda   -  150 ml.

Podwieczorek:

Monte  – 1 szt.

Wafle ryżowe

 

1,2,5

 

 

 

 

1,2,5,6

 

 

 

 

 

5

Czwartek

21.06.2018 r.

Śniadanie:

Bułka  z  masłem, parówka, keczup.                                            

Kakao  – 200 ml

Pomidor - cząstka.

Obiad:

Biały barszcz z makaronem  – 250 ml

Fasolka po bretońsku – 200 g

Ziemniaki  - 150 g

Soczek  -   1 szt.

Banan – ½ szt.

Podwieczorek:

Galaretka z owocami i bitą śmietaną – 250 g

 

1,5

 

 

 

 

1,5,6

 

 

 

 

5

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich zmian w jadłospisie.1

Numery alergenów występujących w posiłkach.

Nazwa składnika alergennego w/g zał. II rozporządzenia 1169/2011

1. Zboża zawierające gluten, tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne.

2. Jaja i produkty pochodne.

3. Ryby i produkty pochodne.

4. Soja i produkty pochodne.

5. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą )

6. Seler i produkty pochodne.

7. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, nerkowce ) i produkty pochodne.

9. Orzechy ziemne ( arachidowe należą do roślin strączkowych ) i produkty pochodne.

10.Dwutlenek siarki i siarczany.

 

    OSIĄGNIĘCIA UCZNIÓW


  Konkursy

  Sport